Caracteristicile constructiei propuse

Functiunea

LOCUINTA UNIFAMILIALA

Dimensiunile maxime ale terenului

13,73 m x 23,01 m

Regim de inaltime

P+M

Suprafaţa construită

61,875 mp

Suprafaţa desfăşurată

115,565 mp

POT Propus

20,625 %

CUT Propus

0,385

 Constructia proiectata se incadreaza la CATEGORIA “ D “ DE IMPORTANTA (conform HGR nr. 766/1997) si la CLASA “ IV “ DE IMPORTANTA (conform Codului de proiectare seismica P100/1 – 2006).

 DESCRIEREA FUNCŢIONALĂ

Accesul in locuinta se face printr-o usa de 1,00 m latime cu 2,10 m inalime printr-un hol – vestibul, ce face legatura cu toate camera de zi si de a face distributia spre celelalte camere de la parter si de la mansarda.

  1. PARTER – H liber = 2,57 m; S.C. = 61,875 mp;

Hol + casa scarii – S = 10,48 mp

Camera de zi – S = 18,00 mp

Baie – S = 3,96 mp

Bucatarie – S = 8,16 mp

Dormitor – S = 10,31 mp

  1. MANSARDA – H max = 2,50 m; S.C. = 54,40 mp;

Hol + casa scarii – S = 8,95 mp

Dormitor 1 – S = 14,18 mp

Dormitor 2 – S = 9,83 mp

Baie – S = 6,26 mp

Dressing – S = 7,83 mp

 SOLUŢII CONSTRUCTIVE ŞI DE FINISAJ

Sistemul constructiv

Constructia proiectata va avea fundatii continue, din beton armat (armate cu bare si etrieri)

Sistemul constructiv este unul realizat cu samburi, centuri, grinzi si planseu din beton armat, planseul de peste parter iar cel al mansardei este realizat pe structura de lemn.

Închiderile exterioare şi compartimentările interioare

Pereţii exteriori sunt din zidarie, blocuri ceramice cu goluri verticale (25 cm) si termosistem (polistiren 10 cm si tencuiala decorativa). Pereţii interiori, de compartimentare sunt: structurali 25 cm, blocuri ceramice cu goluri verticale si nestructurali de 10 cm, realizaţi din plăci de gips-carton pe structura metalica, avand in interiorul panoului vata minerala.

Peretii mansardei sunt tip „sandwich”, realizati pe structura de lemn, avand in compozitie o saltea de vata minerala de 10 cm (minim), iar pe exterior peretele este placat cu polistiren de 10 cm, pentru a asigura o eficienta termica sporita.

Tamplaria interioara va fi din lemn iar tamplaria exterioara din PVC cu geam dublutermoizolant

Finisajele interioare

Finisajele interioare: pardoselile sunt realizate din pardoseli reci gresie ceramica, in spatiile reci si/sau cu umezeala ridicata (baie, bucatarie, hol) si parchet laminat in spatiile calde (camera de zi si dormitoare); pereţii şi tavanele se tencuie si apoi se aplica o vopsea lavabila, diferita in functie de destinatia spatiilor, pe plăcile de gips-carton, se aplică un strat de glet şi apoi vopsea lavabilă iar în bai si bucatarie pereţii se plachează cu faianţă, partial sau total.

Finisajele exterioare

Sunt realizate din termosistem, polistiren expandat si tencuiala decorativa in culori calde.

Acoperişul şi învelitoarea

Acoperişul este tip sarpanta cu popi, pane, cosoroabe, capriori, clesti si contravantuiri din lemn. Acoprişul are „2 ape”, cu pante egale. Tipul de învelitoare folosit este, invelitoare metalica tip LINDAB.

Sunt prevazut jgheaburi si burlane din tabla zincata 0,5 mm grosime pentru colectarea apelor meteorice, deversarea facandu-se prin santurile dalate cu panta si orientare corecta in curtea beneficiarului.

Alte proiecte arhitectura! Alte proiecte design! Alte proiecte urbanism! Diverse!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,