Caracteristicile constructiei propuse

Functiunea

Locuinta unifamiliala

Regim de inaltime

Parter + 1 Etaj

Suprafaţa construită

107,19 mp

Suprafața desfășurată

214,38 mp

POT Propus

CUT Propus

Constructia proiectata se incadreaza la CATEGORIA “ D “ DE IMPORTANTA (conform HGR nr. 766/1997) si la CLASA “ IV “ DE IMPORTANTA (conform Codului de proiectare seismica P100/1 – 2006).

Sistemul constructiv este alcatuit din zidarie portanta, caramida cu goluri verticale, stalpi, samburi, centuri si grinzi din beton armat. Ambele plansee sunt realizate din beton armat iar podul rezultat nefiind locuibil. Acoperişului este tip şarpantă, realizat cu elemente din lemn.

Pereţii exteriori sunt din zidarie cu blocuri ceramice cu goluri verticale, 35 cm, din care 25 cm zidarie si 10 cm polistiren expandat. Pereţii interiori, de rezistenta sunt realizati din blocuri ceramice cu goluri verticale 25 cm iar cei de compartimentare usori sunt realizaţi din plăci de gips-carton, rezistente la apă sau pereti usori din caramida cu goluri verticale de 11,5 cm.

Ferestrele sunt realizate din tamplarie PVC cu geam dublu termoizolant.

Finisajele interioare sunt pardoseli calde din parchet melaminat, pardoseli reci din ceramica glazurata sau piatra reconstituită in zonele umende sau care necesită curătare frecventă/un grad ridicat de igienă. Peretii sunt gletuiti si vopsiti cu vopsea lavabila, in diverse nuante. In bucatarie si bai peretii se placheaza cu faianta la diverse inaltimi, in functie de dorinta beneficiarului iar tavanele sunt vopsite cu vopsea lavabila.

Finisajele peretilor si al tavanelor vor fi facute cu vopsea lavabila pe baza de dispersii apoase

Finisajele sunt realizate din tencuieli decorative de două culori diferite ce se aplică pe polistirenul expandat (termosistem).

Acoperişul este tip şarpantă complexa cu trei directii de scurgere a apei si se realizeză pe structură de lemn cu popi, pane si capriori din lemn de brad. Tipul de învelitoare folosit este tabla amprentat ce imita țigla ceramica, culoare maroniu inchis. Podul rezultat nu este locuibil.

Alte proiecte arhitectura! Alte proiecte design! Alte proiecte urbanism! Diverse!

 

Tags: , , , , , , , ,