Functiunea

Vopsitorie auto,

birouri si sala de asteptare

Regim de inaltime

Parter si Parter +1 Etaj

Suprafaţa construită

687,39 mp

Suprafaţa construită desfăşurată

1439,75 mp

POT

68,745 %

CUT

1,439

Constructia proiectata se incadreaza la CATEGORIA “ C “ DE IMPORTANTA (conform HGR nr. 766/1997) si la CLASA “ III “ DE IMPORTANTA (conform Codului de proiectare seismica P100/1 – 2006). CATEGORIA “C” DE PERICOL DE INCENDIU, GRADUL DE REZISTENTA LA FOC “II”, RISC DE INCENDIU “MARE”;

1 Sistemul constructiv

Sistemul constructiv este unul realizat din stalpi, grinzi si pane metalice. Acoperişului este tip şarpantă, realizat din grinzi metalice.

Fundatiile din beton armat sunt izolate legate cu grinzi de funadare.

Planseul peste parter este din beton armat turnat in cofraj din tabla cutata.

2 Închiderile exterioare şi compartimentările interioare

Panourile termoizolante pentru pereti si acoperisuri, fac parte din categoria elementelor prefabricate usoare de inchidere, de mari dimensiuni.

Panourile sunt de tip stratificat, realizate in system “legat” cu aderenta totala intre elementele componente, in process tehnologic continuu, prin lipirea unor panouri din vata minerala bazaltica de diferite grosimi, intre doua placi din tabla de otel zincata sau tabla de aluminiu.

Elementele componente primare ale panourilor sunt:

 • tabla de aluminiu cu finisaj natural, gofrata sau vopsita cu pulberi poliesterice, in camp electrostatic, prin effect tribocinetic

 • tabla de otel zincata prin procedeu Sandzimir cu 250g/m², tip S 250 GD, corespunzatoare dpdv calitativ conditiilor specificate in EN 10147: 2002, cu grosimea de 0,5 sau 0,6mm.

Tabla de otel zincata este vopsita prin procedeu Coil Coating, dupa aplicarea unui tratament de fosfatare si a unei pelicule de primer cu grosimea de 5μm.

Stratul final de finisare poate fi reprezentat printr-o pelicula continua si omogena de:

 • poliester PS – pelicula are o rezistanta buna la coroziune si la actiunea factorilor de mediu si o rezistenta excelenta la radiatia u.v.

 • poliester siliconat PX – pelicula are o rezistenta foarte buna la coroziune si la actiunea factorilor de mediu si o rezistenta excelenta la radiatia u.v.

 • plastisol – pelicula cu rezistenta foarte buna la coroziune, la actiunea factorilor de mediu si radiatia ultravioleta. Finisajul cu plastisol este recomandat utilizarii in medii chimice agresive

 • polivinilidenfluorid PVDF – pelicula cu rezistenta foarte buna la coroziune, excelenta la radiatia u.v. si actiunea facorilor de mediu, fiind recomandata in medii agresive chimice PVC – pelicula cu rezistenta foarte buna la coroziune si la actiunea factorilor de mediu si buna la radiatia u.v.

 • Vata minerala utilizata este de tip basaltic, cu densitatea de 100kg/m³ si conductivitata termoca de 0,04W/mk.

Fibrele minerale sunt dispuse orientat, perpendicular pe planul panourilor metalice. In mod curent la realizarea panourilor se utilizeaza vata minerala bazaltica Tervol DP.

Rezistenta la foc conform determinarilor efectuate de laboratoarele de specialitate este cuprinsa intre 30minute si 180 minute, in functie de tipul si grosimea panoului.

Fixarea panourilor se efectueaza pe un schelet realizat din:

 • profile metalice de otel cu grosimea mai mare de 1,5mm, cu latimea reazemelor intermediare de cel putin 50mm sic ea a reazemelor marginale de cel putin 40mm

 • profile din lemn cu sectiunea minima de 60x80mm

 • pe insertii metalice (in beton) cu latimea de cel putin 60mm si grosimea de cel putin 1,5mm conform cerintelor statice.

Fixarea panourilor pe structura portanta se realizeaza prin intermediul unor profile metalice adaptabile practice oricarei situatii.

Panourile se imbina longitudinal prin sistemul de imbinare profilat, iar in sens transversal prin decuparea partiala a placii metalice inferioare si a stratului termoizolant, suprapunerea panourilor si fixarea cu suruburi autoperforante.

Intretinerea panourilor se realizeaza prin spalare cu detergenti neutri dizolvati in apa. Este interzisa utilizarea substantelor abrazive sau a solventilor.

Inchiderile vitrate se vor realiza cu tamplarie din PVC cu minim 5 camere iar geamul folosit va fi dublu termoizolant.

Compartimentarile interioare se vor realiza din pereti usori alcatuiti din schelet metalic placat cu gips carton iar miezul va fi din vata minerala pentru izolarea termica si fonica.

3 Finisajele interioare

 1. Corpul de vopsitorie auto:

Peretii vor fi constituit de panourile termoizolante aparente care au ca finisaj pe fata interioara, tabla zincata vopsite cu un strat de vopsea poliesterica.

Pardoseala este din beton elicopterizat.

Tavanul este le fel ca peretii din panouri termoizolante metalice tip “isopan” cu miez de vata minerala bazaltica aparente.

 1. Corpul de birouri si lasa de asteptare:

Peretii si tavanele corpului de birouri vor fi placati cu panouri de gips-carton peste care se va folosi fie vospea lavabila fie o placare cu placi ceramice glazurate pentru zonele in care igiena este o prioritate, cum ar fi grupurile sanitare, sala de mase si vestiare.

Pardoselile vor fi din placi ceramice cu finisaj antiderapant pentru zona de hol intrare, grupuri sanitare, vestiare si sala de mese iar in spatiul de aspeptare se va folosi parchet laminat triplustratificat pentru trafic greu.

4 Finisajele exterioare

Finisajele exterioare constau in panouri termoizolante metalice tip “isopan” cu miez de vata minerala bazaltica. Tabla de otel este zincata si vopsita cu o vospea poliesterica. Pe zona de intrare, principala, stanga / dreapta intrarii parterul se trateaza cu placaj de alucobond.

5 Acoperişul şi învelitoarea

Acoperişul este tip şarpantă realizat pe structură metalica. Tipul de învelitoare folosit este din panouri termoizolante metalice tip “isopan” cu miez de vata minerala bazaltica. Se folosesc trape de fum, amplasate in acoperis pentru a asigura o evacuare rapida a fumului in caz de incendiu, la spatiile de depozitare conform scenariului de rezistenta la foc.

Pentru scurgerea apelor pluviale si topirea zapezilor se vor folosi jgheaburi si burlane din tabla de otel zincata si vopsita.

Alte proiecte arhitectura! Alte proiecte design! Alte proiecte urbanism! Diverse!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,